Wegenbelasting

Wegenbelasting

Vragen over wegenbelasting en Private Lease? Lees hier alles en meer over wegenbelasting bij Renault Private Lease.

Lees verder

Als je kiest voor private lease, kies je voor ultiem gemak. Je leaseovereenkomst omvat een alles-in-één pakket, waarbij diverse kosten zijn inbegrepen in je maandelijkse betalingen. Ook de wegenbelasting voor je auto is opgenomen in dit bedrag.

Het betalen van wegenbelasting geldt alleen voor auto’s die op brandstof rijden. Volledig elektrische auto’s, die geen CO2 uitstoten, zijn tot en met 2024 vrijgesteld van wegenbelasting.

Private Lease en wegenbelasting

Iedereen die een auto bezit, is verplicht om motorrijtuigenbelasting (MRB) te betalen. Als je een auto least via Renault private lease, zit de wegenbelasting bij het leasecontract inbegrepen.

Dit betekent dat het bedrag dat je normaal gesproken aan wegenbelasting zou moeten betalen, al is opgenomen in de vaste maandelijkse kosten van het leasecontract. De hoogte van de wegenbelasting wordt bepaald door verschillende factoren:

  • Type auto
  • Het gewicht van de auto.
  • Type brandstof van de auto
  • Hoeveelheid CO2-uitstoot van de auto

Het kan gebeuren dat de overheid tijdens je leaseperiode de wegenbelasting verhoogt. In dat geval zal deze verhoging worden doorberekend in het maandelijkse leasebedrag.

Bij Renault Private Lease indexeren we de prijs op de Provincie Noord-Holland. Dit is de Provincie met de laagste wegenbelasting. In 2024 bedraagt dit een verhoging van 9,5%.

Lees hier meer over de:

Wegenbelasting en elektrische auto’s

Als je besluit om een elektrische leaseauto te kiezen, profiteer je nu nog van belastingvoordelen. Elektrische auto’s zijn milieuvriendelijk omdat ze geen CO2 uitstoten. De overheid stimuleert het gebruik van elektrische en milieuvriendelijke voertuigen door belastingvoordelen aan te bieden, waardoor je tot en met 2024 geen wegenbelasting hoeft te betalen. Dit maakt elektrisch leasen extra aantrekkelijk! Benieuwd welke elektrische auto het beste bij jou past?

Is het terecht dat de het maandbedrag wordt verhoogt?

Bij Renault Private Lease zijn o.a. wegenbelasting, verzekering en onderhoud inbegrepen. Als de overheid de wegenbelasting verhoogt in jouw provincie, betekend het dat er meer kosten gemaakt worden. Dit staat geheel los van Mobilize Financial Services  De voorwaarden voor het verhogen van het maandbedrag vanuit belastingen staan in je leasecontract.

Veelgestelde vragen

Moeten bezitters van elektrische auto’s in 2024 ook wegenbelasting betalen?

In Nederland zijn elektrische auto’s tot en met 2024 vrijgesteld van wegenbelasting. Dit betekent dat bezitters van elektrische auto’s in 2024 geen wegenbelasting hoeven te betalen. De exacte datum waarop dit zou kunnen gebeuren, is afhankelijk van de wetgeving en kan niet met zekerheid worden vastgesteld.

Waarom heb ik de afgelopen jaren geen verhoging gehad van de wegenbelasting en nu ineens wel?

De afgelopen jaren heeft de Provincie Noord-Holland geen verhoging doorgevoerd en hierdoor is een verhoging van het maandtermijn, de afgelopen jaren niet nodig geweest.

Zit Wegenbelasting in Renault Private Lease?

Ja, wegenbelasting is inbegrepen in Renault private leasecontracten. Dit betekent dat de kosten voor wegenbelasting zijn opgenomen in het maandelijkse leasebedrag dat je betaalt. De hoogte van het bedrag van de wegenbelasting kan van jaar tot jaar veranderen.

Hoeveel wegenbelasting moet ik betalen en hoe is dit in mijn contract opgenomen?

Wegenbelasting is inbegrepen in het leasetarief voor alle motorvoertuigen, inclusief leaseauto’s. Jaarlijks wordt de hoogte ervan door de overheid vastgesteld, wat het maandelijkse leasetarief kan beïnvloeden.

Waarom is mijn maandbedrag hoger/lager dan vorige maand?

Dan kan mogelijk te maken hebben met de twee volgende redenen:

  • Je hebt recentelijk een aanpassing gemaakt in je private leasecontract.
  • Er is een verandering opgetreden in de wegenbelasting. Jaarlijks herziet de overheid de wegenbelastingtarieven (motorrijtuigenbelasting). We hebben deze aanpassing doorgevoerd in je maandelijkse private leasebedrag. Je ontvangt hierover een e-mail van ons.

Waarom Renault Private Lease?

Nieuwe auto rijden voor een vast all-in maandbedrag
Stel jouw geheel nieuwe auto naar keuze samen. En dat voor een vast, laag bedrag per maand.
Als je privé bij ons leaset, krijg je onderhoud bij officiële Renault-garages. Onze experts houden je auto in topvorm. Van APK tot winterbanden, klein onderhoud tot grote reparaties. Dit zit bij de prijs inbegrepen. Dat geldt ook voor verzekering en wegenbelasting.
Ga je een private lease contract aan met Renault dan is pechhulp in Europa inbegrepen. Zo ga jij altijd met een gerust hart de weg op.
Ook inbegrepen is een schadeverzekering voor inzittenden. Jij en je passagiers zijn verzekerd tegen schade aan vervoerde spullen en tegen schade als gevolg van letsel of overlijden bij een aanrijding.
Zeg jouw private lease contract kosteloos op bij werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of inkomstenverlies.
Wil je een andere Renault rijden? Geen probleem! Na de leaseperiode lever je de leaseauto gewoon weer in en ga je gemakkelijk voor een ander zuinig model naar keuze.