Veelgestelde vragen

Het actuele aanbod van Renault Financial Services is hier te vinden.
Ja. Een Private Lease contract via Renault Financial Services voldoet aan alle eisen en normen zoals opgesteld door Stichting Keurmerk Private Lease.
Wanneer het product voldoet aan alle eisen en normen zoals opgesteld door Stichting Private Lease vindt u de logo’s van het Keurmerk terug op alle offerte- en contract documenten. Wanneer het product van de aanbieder is gecertificeerd door de Stichting Keurmerk Private Lease, kent deze aanbieder een deelnemerspagina op de website van de stichting. Daarnaast ontvangt u bij elk Private Lease aanbod de Algemene Voorwaarden Private Lease zoals opgesteld door Stichting Keurmerk Private Lease. Deze voorwaarden vindt u hier.
Het Keurmerk Private Lease hoort bij Stichting Keurmerk Private Lease. Stichting Keurmerk Private Lease wil de consument beschermen. Dankzij het keurmerk weet u bij welke partij u veilig en verantwoord een auto kunt leasen. Wij maken graag heldere afspraken. Zodat u precies weet waar u aan toe bent. Het keurmerk geeft dit weer. Wij zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is dat u als consument tevreden bent. Samen zorgen we ervoor dat u veilig, verantwoord én vertrouwd kunt rijden in uw private leaseauto! Meer informatie over Stichting Private Lease kunt u hier terugvinden.
Ja, dit is mogelijk. De dealer bij u in de buurt helpt u graag verder.
De beschikbare opties verschillen per model en uitvoering. Selecteer hier uw gewenste model en zie welke opties er zijn. Staan de door u gewenste opties er niet bij? Neem dan contact op met uw lokale Renault dealer en zij helpen u graag verder met een offerte op maat.
Wij bestellen de auto van uw keuze bij de door u gewenste Renault dealer. Uw dealer helpt u dan ook graag met uw keuze en kan u adviseren welke combinaties op korte termijn beschikbaar zijn.
Het kenteken wordt middels RTL-registratie op uw persoonlijke gegevens geregistreerd (indien u als contractant vermeld staat). Hiervoor hebben wij een kopie van uw geldige Nederlands rijbewijs nodig. Iedereen dient voorzichtig om te gaan met zijn of haar identiteit. Wij willen u er graag op wijzen dat het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een app heeft ontwikkeld om een veilige kopie van uw identiteitsbewijs te maken. Download de app “KopieID” in de App Store, Play Store of de Windows Phone Store. Let op dat u alleen uw BSN-nummer verwijdert. Uw rijbewijsnummer dient zichtbaar te blijven.
Uw eigen Renault dealer gaat graag met u in gesprek over de inruil mogelijkheden van uw huidige auto.
Ja, dat kan bij Renault Financial Services. Uw Renault dealer adviseert u graag over alle mogelijkheden op het gebied van opties en accessoires.
Renault Financial Services biedt Private Lease contracten aan voor particulieren. Zoekt u een oplossing voor uw medewerkers of uw bedrijf? Neemt dan contact op met Renault Financial Services.
Heeft u vragen over de status van uw beoordeling dan kunt u contact opnemen met Renault Financial Services via telefoonnummer 020 - 354 96 80 of per e-mail klantenservice.nl@rcibanque.com. Renault Financial Services is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur.
Nee, op het moment dat u de leaseovereenkomst tekent heeft u een bedenktijd van 14 dagen. Na het verstrijken van deze bedenktijd, bestelt Renault Financial Services uw nieuwe auto bij de Renault dealer van uw keuze.
Na goedkeuring van uw aanvraag en het verstrijken van de wettelijke bedenktermijn, bestelt Renault Financial Services uw nieuwe auto bij de Renault dealer van uw keuze. Uw dealer informeert u graag over levertijden en maakt met u een afspraak voor aflevering van uw nieuwe auto.
Er kunnen natuurlijk altijd redenen zijn waarom u uw nieuwe auto op korte termijn nodig hebt. Mocht u zeker weten dat u geen 14 dagen bedenktijd voor nodig hebt, dan kunt u een aanvullende verklaring ondertekenen bij uw Renault dealer.
Renault Financial Services bestelt uw nieuwe auto bij de Renault dealer van uw keuze. Uw dealer zal met u een geschikt moment plannen voor de aflevering van uw nieuwe auto.
Ja, dat kan. U heeft namelijk 14 dagen bedenktijd. Dit betekent dat u een leasecontract kosteloos kunt ontbinden tot 14 dagen nadat Renault Financial Services het door u ondertekende leasecontract heeft ontvangen.
Iedereen met een geldig Nederlands rijbewijs en toestemming van de contractant mag in de auto rijden.

Ja, dat is mogelijk. De opzeggingsvergoeding wordt op twee verschillende manieren berekend:

Manier 1 De opzeggingsvergoeding is het vaste percentage van 40% van de gezamenlijke termijnbedragen die u zonder de opzegging nog zou moeten betalen.

Manier 2
De opzeggingsvergoeding is het verschil tussen de gezamenlijke termijnbedragen die u hebt betaald en nog moet betalen tot het moment van opzegging en de gezamenlijke – hogere – termijnbedragen die u tot dat moment had moeten betalen als u direct de leaseovereenkomst voor de kortere duur was aangegaan.

De laagste van deze twee opzeggingsvergoedingen is de opzeggingsvergoeding die u dient te betalen.

Rekenvoorbeeld 1
Het termijnbedrag is € 200,-. De overeengekomen leaseperiode is 36 maanden. U zegt op tegen het begin van de 25e maand.

Manier 1
Zonder de opzegging zou u aan termijnbedragen nog 12 maanden vermenigvuldigd met € 200,- is € 2.400,- moeten betalen. De opzeggingsvergoeding bedraagt dus 40% van € 2.400,- is € 960,-.

Manier 2
Het leasetarief gebaseerd op een looptijd van 24 maanden was, ten tijde van het aangaan van uw leaseovereenkomst, € 250,- per maand. Het verschil in leasetarief dat u heeft betaald op basis van 36 maanden ten opzichte van het leasetarief gebaseerd op 24 maanden, is € 50,- per maand.

De opzeggingsvergoeding bedraagt dus € 50,- vermenigvuldigd met de reeds verstreken looptijd van 24 maanden is € 1.200,-.

In dit geval is de opzegginsvergoeding zoals berekend op manier 1 het laagst. Dit is de opzeggingsvergoeding die u dient te betalen.

Nee, het leasen van een auto wordt volgens de huidige wet- en regelgeving niet gezien als een vorm van financiering. Renault Financial Services blijft dan ook eigenaar van de auto.
Het maandbedrag zal niet veranderen, tenzij er fiscale wijzigingen optreden (bijvoorbeeld een wijziging van de houderschapsbelasting, btw, de assurantiebelasting of de invoering van een nieuwe belasting). Dit geldt overigens ook als u een auto koopt. Het bedrag op de offerte is het maandbedrag gedurende de gehele looptijd.
Wel kan het gebeuren dat u meer of minder kilometers rijdt dan u van te voren had verwacht. Dit kan dan aanleiding geven het jaarkilometrage in uw overeenkomst te wijzigen. In onze algemene voorwaarden vindt u alles tot in detail terug.
De volgende componenten zijn inbegrepen bij de maandelijkse leaseprijs:
 • Houderschapsbelasting
 • Reparaties, onderhoud en zomerbanden
 • Schadeherstel en glasreparatie
 • Allrisk verzekering met een eigen bijdrage op Casco van €450,-
 • Pechhulp Europa
 • Vervangend vervoer na 24 uur
 • btw
De kosten van brandstof dient u wel zelf te betalen. Ook kosten voor parkeren, wassen van het voertuig, connectiviteitsabonnementen en updates van het navigatiesysteem (indien aanwezig in het voertuig en niet vergoed door de fabrikant), bekeuringen en tolgelden zijn voor uw eigen rekening. Dit kan in bepaalde gevallen ook gelden voor het tussen beurten door vervangen of aanvullen van olie, ruitenwisservloeistof en ruitenwissers. Neemt u in deze gevallen contact op met uw Renault dealer.
De volledige voorwaarden vindt u hier.
Het maandbedrag kan veranderen als gevolg van fiscale wijzigingen. Fiscale oorzaken zijn bijvoorbeeld wijzigingen van de houderschapsbelasting, assurantiebelasting of de btw. De houderschapsbelasting kan ook wijzigen wanneer u verhuist naar een andere provincie. Dit geldt overigens ook wanneer u een auto koopt. In onze algemene voorwaarden vindt u alles tot in detail terug.
Afhankelijk van je individuele keuze heb je een eigen bijdrage (eigen risico). In de calculatie kun je kiezen uit een aantal opties voor de eigen bijdrage. De eigen bijdrage zal worden vermeld op je leasecontract en zal alleen van toepassing zijn op casco schade(s). Dit zijn niet per definitie schades waar je zelf schuld aan hebt. Hier valt bijvoorbeeld ook diefstal, joyriding, inbraak en storm- en hagelschade onder. Voor een WA schade geldt geen eigen bijdrage. Indien zich binnen een aaneengesloten periode van 12 maanden meer dan 2 schadegevallen voordoen zal RCI Financial Services de eigen bijdrage voor cascoschade voor de resterende duur van de leaseperiode met € 500,- verhogen. De eigen bijdrage is nooit hoger dan € 500,- per schadegeval vóór de genoemde verhoging en is nooit hoger dan € 950,- na de genoemde verhoging. De volledige voorwaarden vind je hier.
Wij willen uiteraard voorkomen dat iemand maandelijkse verplichtingen aangaat die niet passen bij zijn of haar persoonlijke situatie. Wij accepteren daarom op basis van VFN normen (http://www.vfn.nl/consumenten/) waarbij wij gebruik maken van toetsing en registratie bij het BKR te Tiel.
Iedere aanvraag voor Private Lease wordt individueel beoordeeld. De financiële beoordeling hangt af van uw specifieke situatie en zal uitwijzen of u wel of niet in aanmerking komt voor Private Lease via Renault Financial Services.
Bijtelling is alleen van toepassing wanneer uw werkgever u een auto beschikbaar stelt en hiervoor de kosten op zich neemt. Omdat u het contract als privé persoon afsluit en de leasekosten zelf betaalt, is er dus geen sprake van bijtelling.
Nee, dat is niet mogelijk. Wel is het mogelijk om samen met uw partner een aanvraag te doen.
Nee, op dit private lease product is geen borg van toepassing.
Nee, een aanbetaling is niet vereist en ook niet mogelijk. Volgens het Keurmerk Private Lease mag er niet met een leaseprijs verlagende aanbetaling gewerkt worden op een privé lease overeenkomst.
Nee, er is bij Renault Financial Services geen sprake van een slottermijn. Slechts de meer of minder gereden kilometers worden met u afgerekend en schades die niet onder reguliere gebruikersschades vallen. Een toelichting op aanvaardbare gebruikersschades vind u hier.
Iedere aanvraag voor Private Lease wordt individueel beoordeeld. Het BKR kent verschillende coderingen, ook positieve registraties. Het hangt af van de aard van de codering(en) en de financiële beoordeling van uw aanvraag of u wel of niet in aanmerking komt voor Renault Financial Services.
Bij het BKR worden alle particuliere kredieten hoger dan €250,00 en met een minimale looptijd van één maand geregistreerd. De kans is dus groot dat u al geregistreerd staat, bijvoorbeeld vanwege een hypotheek. Ondanks dat Private Lease geen krediet is, zal ook een Private Lease product worden geregistreerd bij het BKR onder een aangepaste code. Zo ook wanneer u een overeenkomst afsluit bij Renault Financial Services. Uw overeenkomst wordt geregistreerd in het CKI-register (Centraal Krediet Informatiesysteem) van het BKR te Tiel. Registratie zal plaats vinden onder de code OA (operationele autolease). Vanuit stichting Keurmerk Private Lease is de hoogte van de registratie vastgesteld op 65% van de som van de leasetermijnen. Voorbeeld berekening: Stel, uw maandtermijn bedraagt €200,00 per maand gedurende 36 maanden. Het bedrag wat bij BKR geregistreerd wordt bedraagt in dit geval: 65% van €200,00 = € 130,00 €130,00 x 36 maanden = € 4.680,- Kijk voor meer informatie op www.bkr.nl.
 • 1. Nadat u een aanvraag hebt gedaan via Renault Financial Services zal deze worden doorgestuurd naar onze partner EDR Credit Services. U ontvangt hierna een bevestiging van de aanvraag per e-mail.
 • 2. EDR voert de (verplichte) financiële beoordeling uit. Om het u gemakkelijk te maken krijgt u toegang tot uw persoonlijke pagina in de portal van EDR.
 • 3. Nadat u alle gegevens heeft aangeleverd, zal EDR telefonisch contact met u opnemen. Wanneer de toetsing is afgerond informeert EDR u en Renault Financial Services over de uitslag.
 • 4. Na een positieve terugkoppeling ontvangt u de overeenkomst, welke u kunt tekenen en terugsturen.
 • 5. Wanneer de door u getekende overeenkomst is ontvangen door Renault Financial Services, bestellen wij de auto bij de Renault dealer van uw keuze, nadat de 14 dagen bedenktijd is verstreken.
 • 6. De dealer die uw auto zal leveren neemt contact met u op om met u de afspraak voor aflevering van uw nieuwe auto te maken.
De algemene voorwaarden van Renault Financial Services staan hier.
U kunt uw auto ter reparatie aanbieden bij de Renault dealer van uw keuze.
U kunt een afspraak voor onderhoud plannen bij de Renault dealer van uw keuze.
U kunt uw auto ter reparatie aanbieden bij de Renault dealer van uw keuze.
U kunt een afspraak voor onderhoud plannen bij de Renault dealer van uw keuze.
Indien de reparatie van uw auto langer dan 24 uur in beslag neemt en u uw auto dus al langer niet kunt gebruiken, biedt Renault Financial Services u vanaf dat moment vervangend vervoer aan zonder bijkomende kosten.
Al het reguliere onderhoud volgens onderhoudsschema en reparaties die u niet had kunnen voorzien of voorkomen, zijn inbegrepen. Het tussentijds vervangen of aanvullen van olie, ruitenwisservloeistof en ruitenwissers kan in bepaalde gevallen niet inbegrepen zijn. Neemt u in deze gevallen contact op met uw Renault dealer.
Voor meer informatie vindt u alle voorwaarden hier.
U kunt uw auto ter reparatie aanbieden bij de Renault dealer van uw keuze.
Ja. Indien u geen verwijtbare schades rijdt gedurende uw overeenkomst zal Renault Financial Services uw opgebouwde schadevrije jaren bijhouden.
Indien de reparatie van uw auto langer dan 24 uur in beslag neemt en u uw auto dus al langer niet kunt gebruiken, biedt Renault Financial Services u vanaf dat moment vervangend vervoer aan zonder bijkomende kosten.
Uw leaseauto is bijna in alle Europese landen verzekerd. Welke landen dit zijn vindt u terug op uw verzekeringsbewijs, ook wel bekend als de groene kaart. Meer informatie betreft de verzekering vindt u in onze verzekeringsvoorwaarden.

Heeft u uw Private Lease contract afgesloten voor 1 maart 2018? Klik dan hier

Heb je je Private Lease contract afgesloten na 1 maart 2018? Lees dan verder.

In geval van een WA- of casco schade dien je je dealer zo spoedig als redelijkerwijs mogelijk is telefonisch op de hoogte te stellen en dien je ervoor te zorgen dat je dealer binnen 48 uur na de melding een volledig ingevuld Europees Schadeformulier (SAF) van jou ontvangt ontvangt. Je dealer zal ervoor zorgen dat de schade bij de verzekeraar wordt gemeld. Schadeherstel vindt altijd plaats via jouw Renault dealer.

Heb je dringend hulp nodig bij schade of pech? Renault Route Service + is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar:
Vanuit Nederland: 0800 – 0303
Vanuit het buitenland: 0031 (0)20 – 653 5100

Bij total-loss wordt het contract beëindigd. Indien de schade niet bij een tegenpartij te verhalen is, wordt de eigen bijdrage Casco in rekening gebracht. Daarnaast wordt er een eindafrekening gemaakt met betrekking tot de meer of minder gereden kilometers. Uiteraard gaan wij met u in overleg hoe wij u in deze situatie zo goed mogelijk kunnen helpen.
Voor glasherstel kunt u contact opnemen met uw Renault dealer. Er geldt geen eigen bijdrage voor schade aan ruiten die kan worden gerepareerd door middel van de kunstharsmethode. In geval van vervanging € 70,- per auto, per gebeurtenis. Indien u in het contract gekozen heeft voor € 0,- eigen bijdrage, geldt voor u geen eigen bijdrage bij vervanging.
Bij diefstal dient u hier zo spoedig mogelijk melding van te maken bij Renault Financial Services en aangifte te doen bij de politie. Het contract wordt beëindigd indien de auto niet binnen 30 dagen na vermissing is teruggevonden. In dat geval wordt er een eindafrekening gemaakt met betrekking tot de meer of minder gereden kilometers. Uiteraard gaan wij met u in overleg hoe wij u in deze situatie zo goed mogelijk kunnen helpen.

Voor alle details vindt u onze verzekeringsvoorwaarden hier.
De staat van de auto en de aanwezigheid van inleverschades wordt vastgelegd in een innamerapport, opgesteld door de Renault dealer waar u de auto inlevert. Reguliere gebruikersschades zijn acceptabel. Hiervoor ontvangt u geen factuur. Bij grotere schades die niet onder reguliere gebruikersschade vallen geldt de Eigen Bijdrage per schadegeval. Alle details vindt u terug in de inleverhandleiding.
Nee, er is bij Renault Financial Services geen sprake van een slottermijn. Slechts de meer of minder gereden kilometers worden met u afgerekend en schades die niet onder reguliere gebruikersschades vallen. Een toelichting op aanvaardbare gebruikersschades vindt u hier.
Nee. Renault Financial Services blijft eigenaar van de auto.
Indien u geïnteresseerd bent om de auto over te kopen kunt u contact opnemen met uw Renault dealer. Zij informeren u graag over de mogelijkheden. Uiteraard kunt u aan het einde van de contracttermijn ook een nieuw Private Leasecontract aangaan.
Inleveren doet u bij de Renault dealer waar u de auto ook heeft opgehaald. Daar vindt ook de definitieve inname plaats.
Ja, pechhulp is inbegrepen bij Renault Financial Services. Bij aflevering van uw nieuwe auto ontvangt u een berijdershandleiding met alle belangrijke (pechhulp) contactgegevens.
Het kan natuurlijk voorkomen dat u meer of minder kilometers rijdt dan dat u in uw Private Lease contract op heeft laten nemen. Wanneer u meer of minder kilometers heeft gereden dan in het contract is opgenomen wordt dit afgerekend/verrekend tegen de prijs welke op uw contract staat vermeld.
Ja, echter houdt u er rekening mee dat jaarlijks de meer gereden kilometers met u afgerekend worden. Wij adviseren u uw kilometerstand regelmatig te controleren en deze jaarlijks op ons verzoek aan ons door te geven. Zie ook: Ik rijd meer / minder dan afgesproken, en nu?
Nee, dit kan helaas niet. Gedurende de looptijd van de overeenkomst dient u in Nederland woonachtig te zijn. Wij verzoeken u contact op te nemen met Renault Financial Services.
Omdat het kenteken van de auto geregistreerd wordt op naam van de berijder c.q. contractant worden bekeuringen rechtstreeks naar de berijder verstuurd.
Betalingen worden altijd voldaan via automatische incasso.
Het maandtermijn wordt altijd vooraf geïncasseerd.
Bij Renault Financial Services betaald u altijd één maandtermijn vooruit. Dit betekent dus dat u betaalt voor de komende maand. Het kan zijn dat op de eerste factuur ook een resterend aantal dagen van de huidige maand van aflevering verwerkt staat. Uw eerst volgende maandfactuur zal dus overeenkomen met het maandtermijn op uw overeenkomst.
Bij een positieve wijziging in uw inkomen hoeft u niets te doen. Mocht uw inkomen negatief wijzigen, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen.
Bij overlijden van de contractant wordt het contract kosteloos beëindigd. Indien de nabestaanden de overeenkomst wensen voort te zetten, dan kunnen zij contact opnemen met Renault Financial Services. Deze aanvraag zal op dat moment opnieuw financieel beoordeeld worden en voortzetting van de overeenkomst zal afhankelijk zijn van de uitslag van deze beoordeling.
Neem gerust contact met ons op. We zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tijdens kantooruren.
We rekenen erop dat u alsnog uw betalingsverplichting aan ons nakomt. Kunt u de betalingsachterstand niet in één keer betalen? Neemt u dan vandaag nog contact met ons op, dan zoeken we samen naar een passende oplossing.
Het actuele aanbod van Renault Financial Services is hier te vinden. Staat het door uw gewenst model er niet tussen? Neem dan contact op met uw dealer voor een offerte op maat.
Wanneer u contact opneemt met Renault Financial Services staan wij u graag te woord.
Renault Financial Services streeft ernaar om iedere klant de best mogelijke service te bieden. Mocht het toch zo zijn dat u ergens niet tevreden over bent, dan kunt u hier onze klachtenregeling terug vinden. Wij dragen er zorg voor dat wij uw klacht serieus, vertrouwelijk en zo spoedig mogelijk in behandeling nemen. Daarnaast maken wij u er graag op attent dat wij zijn aangesloten bij Stichting Keurmerk Private Lease. Vanuit deze stichting is er een geschillencommissie waar u terecht kunt met uw klacht, wanneer u van mening bent dat Renault Financial Services u niet naar tevredenheid heeft kunnen helpen. Meer informatie over de geschillencommissie van het keurmerk vindt u hier.

Rijdt u in een auto via Renault Business Finance? Voor vragen over onderhoud, reparatie, nieuwe documenten, schademeldingen of vervangend vervoer kunt u contact opnemen met de Driver desk van Renault Business Finance. De driver desk is bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 uur en 17.30 uur via:

Telefoon:  +31 (0)20 658 21 90
E-mail:   drivercare@renaultbusinessfinance.nl

Voor de algemene voorwaarden van Renault Business Finance klikt u hier.