Bijtelling en belasting bij private lease

Bijtelling en belasting bij private lease

Hoe zit het ook alweer? Hoe werkt bijtelling bij private lease? En is private lease eigenlijk voor de belasting aftrekbaar? We begrijpen dat dit lastig kan zijn. Daarom leggen we het graag aan je uit.

Lees verder

Hoe werkt bijtelling bij private lease?

Private lease is geschikt voor particulieren die voor een vast, maandelijks bedrag in een nieuwe auto willen rijden. Wanneer je gebruik maakt van private lease, heb je niks te maken met bijtelling. Dat is alleen het geval als je gebruik maakt van zakelijke lease én als je die ook privé gebruikt. Bij private lease hoef je geen ritten en kilometers bij te houden.

Kan ik mijn private lease auto zakelijk gebruiken?

Jazeker, wanneer je een private lease auto zakelijk gebruikt, bijvoorbeeld als zzp’er, dan mag je 21 cent per kilometer als reiskosten declareren. Je hoeft geen kilometerregistratie voor de belastingdienst bij te houden. Wel is het natuurlijk handig om voor je klanten je gereden kilometers inzichtelijk te maken.

Is private lease voor de belasting aftrekbaar?

Private lease is voor de belasting niet aftrekbaar. Het is een product/dienst
voor particulieren die zorgeloos willen rijden en geen omkijken willen
hebben naar maandelijkse extra kosten. Met private lease rijd je voor een
vast bedrag per maand

Waarom Renault Private Lease?

Nieuwe auto rijden voor een vast all-in maandbedrag
Stel jouw geheel nieuwe auto naar keuze samen. En dat voor een vast, laag bedrag per maand.
Als je privé bij ons leaset, krijg je onderhoud bij officiële Renault-garages. Onze experts houden je auto in topvorm. Van APK tot winterbanden, klein onderhoud tot grote reparaties. Dit zit bij de prijs inbegrepen. Dat geldt ook voor verzekering en wegenbelasting.
Ga je een private lease contract aan met Renault dan is pechhulp in Europa inbegrepen. Zo ga jij altijd met een gerust hart de weg op.
Ook inbegrepen is een schadeverzekering voor inzittenden. Jij en je passagiers zijn verzekerd tegen schade aan vervoerde spullen en tegen schade als gevolg van letsel of overlijden bij een aanrijding.
Zeg jouw private lease contract kosteloos op bij werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of inkomstenverlies.
Wil je een andere Renault rijden? Geen probleem! Na de leaseperiode lever je de leaseauto gewoon weer in en ga je gemakkelijk voor een ander zuinig model naar keuze.