Private lease auto met trekhaak

Private lease auto met trekhaak

Bij veel van onze Renault-modellen kun je een trekhaak als optie kiezen. Wil jij met de caravan op pad of met een aanhanger? Renault biedt je vaste trekhaken, afneembare trekhaken én elektrisch wegklapbare trekhaken. Welke heb jij nodig? Haak je dealer aan en je hebt het zo geregeld.

Trekhaak private lease

Waarom Renault Private Lease?

Nieuwe auto rijden voor een vast all-in maandbedrag
Stel jouw geheel nieuwe auto naar keuze samen. En dat voor een vast, laag bedrag per maand.
Als je privé bij ons leaset, krijg je onderhoud bij officiële Renault-garages. Onze experts houden je auto in topvorm. Van APK tot winterbanden, klein onderhoud tot grote reparaties. Dit zit bij de prijs inbegrepen. Dat geldt ook voor verzekering en wegenbelasting.
Ga je een private lease contract aan met Renault dan is pechhulp in Europa inbegrepen. Zo ga jij altijd met een gerust hart de weg op.
Ook inbegrepen is een schadeverzekering voor inzittenden. Jij en je passagiers zijn verzekerd tegen schade aan vervoerde spullen en tegen schade als gevolg van letsel of overlijden bij een aanrijding.
Zeg jouw private lease contract kosteloos op bij werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of inkomstenverlies.
Wil je een andere Renault rijden? Geen probleem! Na de leaseperiode lever je de leaseauto gewoon weer in en ga je gemakkelijk voor een ander zuinig model naar keuze.

Trekhaak voor elke Renault

Een trekhaak is al lang niet meer de standaard trekhaak van vroeger. Naast ons uitgebreide assortiment van vaste trekhaken tot elektrisch wegklapbare trekhaken, wordt een trekhaak specifiek per model ontworpen. Op deze manier functioneert de trekhaak optimaal met alle rij- en veiligheidssystemen. Daarnaast is het trekgewicht ook afhankelijk van het soort auto en specifiek de motor, die de auto heeft. Rijd je een benzine, diesel, hybride of elektrische auto? Wil je erachter komen welke trekhaak het beste bij je past? Neem even contact op met je Renault-dealer.

Vaste trekhaak voor je Renault

De vaste trekhaak is altijd klaar voor gebruik en biedt de mogelijkheid om eenvoudig een fietsendrager, aanhanger of caravan te bevestigen. Zo ga je snel en zorgeloos op pad van A naar B. Afhankelijk van jouw model en de motor van de auto zijn er verschillende trekhaakopties mogelijk. Hierbij is de vaste trekhaak veelal de meest voordelige optie.

Afneembare trekhaak voor je Renault

De afneembare trekhaak van Renault is de perfecte trekhaak, wanneer je op zoek bent naar flexibiliteit. Je haalt de trekhaak er eenvoudig af, wanneer je hem niet gebruikt. Heb je de trekhaak wel nodig? Dan is het monteren ervan ook zo weer gedaan. Op deze manier behoud je de kenmerkende look van jouw Renault.

Elektrisch, inklapbare trekhaak voor je Renault

De elektrisch uitklapbare trekhaak van Renault biedt het beste van twee werelden. Namelijk, het gemak van een afneembare trekhaak en de robuustheid van een vaste trekhaak. Wanneer je de trekhaak niet gebruikt, klap je deze elektronisch in. Het is de ideale oplossing wanneer je op zoek bent naar efficiëntie, gemak en stijl. De trekhaak wordt per model specifiek ontworpen om te zorgen dat hij het beste past bij de eisen van de auto. Maar ook bij tal van andere zaken, waaronder de motor en daarmee het trekgewicht. Vraag je dealer voor meer informatie.

Welke Renault-modellen zijn leverbaar met een optionele trekhaak?

Onder bijna al onze modellen kan een sterke trekhaak, behalve de Twizy. De overige modellen hebben natuurlijk meer trekkracht (trekgewicht) en kunnen prima fietsen dragen maar ook caravans of aanhangers. Hieronder zie je de modellen, waarbij een (wegklapbare) trekhaak onder de auto optioneel geleverd wordt.

Wat is het trekgewicht van Private Lease benzine, full-hybrid en hybrid modellen?

Het trekgewicht van je auto is belangrijk. Het vertelt je hoeveel je met je auto
maximaal mag trekken. Hieronder vind je een lijst van het maximale trekgewicht
van onze modellen:

● Clio: 900 kg
● Clio E-Tech full hybrid: 900 kg
● Captur 1.200 kg
● Captur mild hybrid: 1.200kg
● Captur E-Tech full hybrid: 750 kg
● Captur E-Tech plug-in hybrid: 750 kg
● Arkana E-Tech mild hybrid: 760 kg
● Arkana E-Tech full hybrid: 760 kg
● Austral E-Tech full hybrid: 1.500 kg
● Espace E-Tech full hybrid: 750 kg

Wat is het trekgewicht van onze elektrische auto’s?

Ook elektrische auto’s kunnen soms een trekhaak hebben. Voor een fietsendrager
of voor een aanhanger of caravan.


Hieronder vind je het overzicht:

  • Megane E-Tech 100% electric 750 kg
  • Scenic E-Tech 100% electric 750 kg

Trekgewicht en de 75%-regel: wat betekent dat?

Weegt je auto (inclusief bagage en alle inzittenden) 1600 kilo? Dan mag je caravan maximaal 1200 kilo wegen. Waarom? 75% * 1600 kg = 1200 kg. Met deze vuistregel ga je veiliger op pad. Check altijd ook het maximale laadvermogen van je caravan of aanhanger, daar mag je natuurlijk nooit overheen. En check ook het maximale toegelaten treingewicht, oftewel: het totale maximale gewicht van je auto met belading en de aanhanger met belading. Deze gewichten vind je terug in de technische specificaties van je auto en op het kentekenbewijs.